top of page

Život počinje posle šezdesete

Ljubav prema našim najmilijim starijim članovima porodice nikad nije bila ni najmanje upitna, ali koliko god da smo posvećeni i ma koliko se trudili da sopstveno slobodno vreme posvetimo starijim članovima porodice, to često nije moguće iz niza objektivnih razloga. Kao društvo starimo. Zahtevni posao, svakodnevne porodične i kućne obaveze, često i problemi sa sopstvenim zdravljem - sve nas to sputava da iskrenu brigu i toliko neophodnu pažnju usmerimo na naše starije onoliko koliko to zaista želimo.


A život zapravo počinje posle šezdesete. Svet i istorija su puni primera u kojima stariji ljudi svoje najveće životne uspehe postižu u poznoj starosti.


U hladu vrnjačkih šuma, u živopisnom pejzažu, korisnici doma za stare „Naša banja“, uživaju u svim čarima i vrhunskim dostignućima ove ustanove – bazen, uredne staze za šetnju okružene cvećem, bioskop, frizeraj, teniski tereni...sve više podseća na scene iz holivudskih filmova nego na dom za stare, ali i to je u Srbiji danas moguće zahvaljujući trudu i viziji tri doktorke koje su osnivači „Naše Banje“.


Izvanredne ekipe medicinskih stručnjaka, eksperti svih profila koji su na raspolaganju 24 sata dnevno, zdrava i ukusna hrana, ispunjeni i zanimljivi kulturno-umetnički sadržaju uz sav komfor i prednosti najelitnijih objekata, čine „Našu banju“ jednom od najboljih ustanova te vrste u Srbiji i regionu.


„Naša Banja“ će im omogućiti da izaberu trajni ili privremeni smeštaj nakon traume ili moždanog udara uz rehabilitaciju . Zanimljiv hobi ili omiljene aktivnosti koje donose i uživanje i druženje, poput šetnje, izleta, čitanja, gledanja filmova, igranja šaha, slikanja, muzika, opuštanja. Potrebno je učiniti sve što doprinosi da se osećaju bolje i ispunjenije i da svoje vreme kvalitetno provode. I njihovi najbliži i oni sami

biće ubrzo sigurni da se čini apsolutno sve da im se obezbedi pravilno očuvanje postojećih mentalnih i fizičkih sposobnosti i stručna nega i pomoć 24 sata dnevno.

0 comments

Recent Posts

See All

Čak 4 odsto starije populacije pati od demencije

Da nismo mlada nacija, pokazuju rezultati popisa Republičkog zavoda za statistiku iz 2022. godine. Prosečna starost stanovništva u Republici Srbiji iznosi 43,8 godina, dok procenat stanovništva preko

bottom of page